Veelgestelde vragen

Brandende vraag? Of gewoon nieuwsgierig? Hieronder vindt je de meest gestelde vragen op een rij.

Hoe zwaar is een element?

Een standaard muur van luxcom weegt zo’n 11 kg per vierkante meter. Dit betekend voor een muur van 4 meter lang en 1,8 meter hoog dat hij ongeveer 80 kilo weegt. Super lichtgewicht dus makkelijk voor de montage.

Hoe groot kan een element worden uitgevoerd?

Door de speciaal ontwikkelde productie techniek zijn we niet gebonden aan mallen en kunnen we dus elke maat maken die gewenst is. De enige beperking is het transport. Dit betekend vormstukken tot 24 meter uit één stuk!

Verkleuren Luxcom producten?

Producten worden laag voor laag opgebouwd. Door deze techniek is het product vanuit de kern gekleurd. De laatste laag is voorzien van verschillende natuurlijke materialen en mineralen. Dit is te vergelijken met graniet en blijft de kleur voor decenia lang behouden.

Hoe sterk is een element?

Luxcom elementen zijn gemaakt van thermoharders. Hierdoor is het mogelijk om met om constructief mee te bouwen. Per element zal bekeken worden hoe sterk het moet zijn. Bijvoorbeeld om er overheen te lopen of om grond te keren.

Wat is de levensduur van een product?

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en mineralen in het oppervlak blijven Luxcom producten extreem lang goed. Het oppervlak is te vergelijken met keramiek.  Onderhoud is dus niet meer nodig, alleen af en toe schoonmaken!

Waar worden onze producten van gemaakt?

Alle producten zijn geproduceerd met Brabantse ambacht. In Veghel worden alleen producten technisch uitgewerkt en gemaakt door een team van 20 composiet meesters.

Of stel een vraag aan een van onze meesters

Stel uw vraag