Skip to main content

Composique Masters

Al tientallen jaren passen wij ons zelfontwikkelde composique toe in onze werkplaats in Veghel. Via een ambachtelijke handlamineertechniek bouwen we elk product laag voor laag op. De specifieke eigenschappen van composique, zorgen voor vormvrijheid en een buitengewone levensduur.

Gelaagde robuustheid

Een massieve kern wordt ontwikkeld met glasvezelmatten die de constructie vormt. Dit maakt het mogelijk om meterslange producten te fabriceren, zonder naden.

Deze matten doordrenken we met een kunsthars met polyester als basisingrediënt, zodat ze samensmelten tot een extreem harde laag. Dat proces herhalen we meerdere keren, tot we bij de gewenste sterkte uitkomen. Het resultaat? Een extreem sterke basis, opgebouwd uit verschillende lagen.

Contact opnemen

Luxe afwerking

Elke laag van een product wordt meerdere malen met de hand geschuurd en geplamuurd. Dit doen we bij een zorgvuldig afgestemde temperatuur en luchtvochtigheid, voor een perfecte afwerking zonder oneffenheden.

De gestukte toplaag is samengesteld uit mineralen zoals marmer en graniet. Deze buitenste laag zorgt voor een luxe en natuurlijke uitstraling, en heeft een gesloten celstructuur die vocht en vuil tegenhoudt. Mooi én duurzaam!

Offerte aanvragen

Ontwerpen zonder grenzen

Maatwerk is onze standaard. Dankzij de unieke samenstelling van composique is (bijna) alles mogelijk. Van uitzonderlijke vormen tot extreme lengtes en het toevoegen van waterelementen, lichtvoorbereiding of andere technische toepassingen. Onze engineers maken het ondenkbare waar, op een aantrekkelijke en functionele manier. Zo verras jij jouw klanten met een 100% exclusief beeld.

Een oneindige levensduur

Luxcom elementen gaan veel langer mee dan bijvoorbeeld stucwerk, dat kan barsten of scheuren. Onze producten bestaan uit meerdere lagen en worden vanuit de kern gekleurd. Daarbij heeft composique een gesloten celstructuur, die geen vocht of vuil binnenlaat. Deze combinatie maakt het materiaal bestand tegen alle weersomstandigheden met behoud van vorm en kleur, én makkelijk schoon te houden. Decennialang duurzaam!

Wist je dat…

…alle ingrediënten voor composique uit de regio rondom Veghel komen? Zo voorkomen we onnodige CO2-uitstoot door transport.

Projecten bekijken
 
 
 
 
 
 
 
1
1

De mogelijkheden van Luxcom zijn eindeloos door de maatwerk oplossing. De technisch ondersteuning zorgt voor een uniek product.

Joris VlassakJoris Vlassak Tuinen

De voordelen van composique op een rij

Vormvrij ontwerpen tot wel 24 meter lang.

Groot aanbod afwerkingen en kleuren, van Composique Plaster tot -Rain Drop in alle RAL-kleuren.

Lichtgewicht, dus makkelijk vervoeren en installeren.

Geen onderhoud, wel het hele jaar door buiten.

Extreem lange levensduur, zonder verlies van kwaliteit.