Skip to main content

Composique ®

Onderhoud & schoonmaken

Vanzelfsprekend is dat alles wat buiten staat vervuilt. Dat houdt in dat de producten regelmatig onderhoud nodig hebben. Afhankelijk van de kleur, structuur en plaatsing van het product, zal de frequentie hiervan verschillen. Zo zullen witte producten met horizontale vlakken vaker schoongemaakt moeten worden dan bijvoorbeeld een antraciet product.

Het grote voordeel van alle Luxcom producten is dat ze een gesloten celstructuur hebben. Dit houdt in dat vuil niet in het product trekt. Door de hoge kwaliteit en samenstelling van het composique ®, zijn de producten bestand tegen bijna alle chemische (schoonmaak)middelen.

Het gebruik van de nano-spons is een vereiste voor het beste schoonmaakresultaat.

Play Video Bekijk de instructievideo

STAP VOOR STAP

Luxcom producten hebben vanuit de fabriek een wax-laag. Deze wax zorgt voor een glimmend effect en zal in een aantal weken verdwijnen. Deze laag zorgt ook voor snellere aantrekking van regenstrepen dan normaal. Nadat de wand de éérste keer grondig is gereinigd, vertoont het product nog amper regenstrepen.

1

Product afspuiten

Spuit met de tuinslang het verkleurde product af met water. Hiermee verwijder je het grove vuil van de wand.
2

Emmer warm water met groene zeep

Het overgrote deel van het vuil kan verwijderd worden met normale groene zeep uit het keukenkastje.
3

Harde borstel of sterke spons

Boen met het sop en een harde borstel of sterke spons het product af.
4

Hardnekkig vuil en/of regenstrepen verwijderen

Als het product onder bijvoorbeeld een boom staat, is het mogelijk dat de aanslag wat hardnekkiger is. Ook kunnen regenstrepen ontstaan.
5

Inspuiten met composiet reiniger

Spuit het hardnekkige vuil in met de cleaner.
6

Hardnekkig vuil verwijderen met nano spons

Verwijder hierna door middel van de Nano spons al het hardnekkige vuil. Let op: de nano spons lost op naar mate deze wordt gebruikt. Houd deze spons zo nat mogelijk om de levensduur te verlengen. Het verbruik is zo'n 4 tot 5 m² per spons, afhankelijk van de structuur en de vervuiling.
7

Product afspuiten met water

Spoel de restanten van de cleaner en vuilresten weg met de tuinslang.

BESTEL HIER

Composiet reiniger

Dé oplossing voor het verwijderen van onuitwisbare strepen, hardnekkige vlekken, strepen en moeilijk te verwijderen vuil. Ook verkrijgbaar als handige starter schoonmaakset.

Groene aanslagverwijderaar

Met deze groenaanslag verwijderaar krijg je jouw producten weer schoon zonder te hoeven schrobben. Verdunnen met water en aanbrengen is genoeg.

Composiet protector

Door met enige regelmaat jouw producten te voorzien van deze beschermer, geniet je nog langer van jouw Luxcom plantenbakken.