Skip to main content

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een brandende vraag? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Hieronder vind je de meestgestelde vragen op een rij.

Wat is de levensduur van een product?

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en mineralen in het oppervlak blijven Luxcom producten extreem lang goed. Het oppervlak is te vergelijken met keramiek. Onderhoud is dus niet meer nodig, alleen af en toe schoonmaken!

Hoe zwaar is een element?

Een standaard muur van Luxcom weegt zo’n 11 kg per vierkante meter. Dit betekent voor een muur van 4 meter lang en 1,80 meter hoog, dat hij ongeveer 80 kilo weegt. Super lichtgewicht, dus makkelijk voor de montage.

Hoe groot kan een element worden uitgevoerd?

Door de speciaal ontwikkelde productietechniek zijn we niet gebonden aan mallen. We kunnen dus elke maat maken die gewenst is. De maximale lengte van één vormstuk is maar liefst 24 meter. De enige beperking is het transport.

Verkleuren Luxcom producten?

Luxcom producten bouwen we laag voor laag op. Door deze techniek is alles vanuit de kern gekleurd. De laatste laag is voorzien van verschillende natuurlijke materialen en mineralen. Dit is te vergelijken met graniet. Onze producten behouden hun kleur dus decennialang.

Hoe sterk is een element?

Luxcom elementen zijn gemaakt van thermoharders. Hierdoor is het mogelijk om met om constructief mee te bouwen. Per element bepalen we hoe sterk het moet zijn. Bijvoorbeeld om er overheen te lopen of om grond te keren.

Waar worden onze producten gemaakt?

Alle producten zijn geproduceerd met Brabantse ambacht. In Veghel worden alle producten technisch uitgewerkt en met de hand gemaakt door een team van 20 composique masters.

Hoe duurzaam zijn onze producten?

Luxcom producten zijn erg duurzaam vanwege de enorm lange levensduur. Onze muren gaan bijvoorbeeld veel langer mee dan het gestucte of betonnen alternatief, deze vergen namelijk veel meer onderhoud en reparatie. Meer informatie hierover vind je op onze duurzaamheidspagina.

Wat kost een Luxcom element?

Alle Luxcom producten zijn op maat gemaakt. Dit maakt het lastig om een richtprijs van onze producten te geven. Als groenprofessional kun je altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier, een offerte op te vragen via sales@luxcom.nl of te bellen naar +31 (0)85 902 2959. Wij leveren enkel business-to-business.

Heb je een andere vraag?
Stel ze aan een van onze meesters.

Stel jouw vraag